Navigeer naar content

Wat zijn de voordelen van payroll?

Wat is een payrollbedrijf?

Een payrollbedrijf neemt alle verantwoordelijkheden die jij als werkgever hebt van jou over. Het gaat om alles dat te maken heeft met het in dienst nemen van werknemers. Voorbeelden zijn het opstellen van contracten, het uitbetalen van loon en het op tijd betalen van sociale premies. Het zijn allemaal dingen die jij als werkgever moet doen, maar die jou veel tijd kosten. Of waarvoor je iemand in dienst moet nemen. Met payroll heb jij daar geen omkijken meer naar. Het payrollbedrijf regelt dat voor jou. Het enige dat jij hoeft te doen is de juiste gegevens doorgeven van jouw medewerkers. En verder niets. Dat is zo fijn aan samenwerken met een payrollbedrijf. Jij richt je op ondernemen, want daar ben jij goed in. Maqqie regelt voor jou alles rondom personeelszaken. Daar zijn wij goed in. Daarop kun jij 100% vertrouwen.

Zelf kiezen wat je het payrollbedrijf laat doen

Je kunt zelf kiezen wat je het payrollbedrijf laat doen. Voorbeelden zijn:

 • de salarisadministratie

 • het bijhouden van vakantiedagen

 • het bijhouden van ziekteverzuim

 • het opstellen van arbeidscontracten

 • het regelen van verzekeringen

 • het regelen van pensioenregelingen

Het payrollbedrijf neemt hiervoor al de risico’s die jij als werkgever hebt over. Ook al jouw verplichtingen als werkgever. Jij hoeft je dus nooit meer zorgen te maken over bijvoorbeeld het op tijd betalen van het loon. Maar ook niet meer over belastingzaken voor jouw werknemers. Denk aan de sociale premies en de loonbelastingen.

Voordelen payroll

Een van de grootste voordelen van samenwerken met een payrollbedrijf is dat je geen tijd en energie meer hoeft te stoppen in personeelszaken. Alle administratie daarvoor laat je gewoon het payrollbedrijf doen. Zie je het al voor je? Je houdt tijd over. Kostbare tijd die jij kunt besteden aan jouw onderneming. Daar kun jij je weer helemaal op richten. Want dat was ook de reden dat je ondernemer bent geworden, toch?

 • Snel en eenvoudig al jouw personeelszaken geregeld

 • Geen juridische zorgen. Met Maqqie heb je 100% zekerheid dat de juiste arbeidswetgeving en cao wordt toegepast

 • Salarissen op tijd uitbetaald

 • Geen financiële zorgen over zieke medewerkers, arbeidsconflicten, arbeidsongevallen en aansprakelijkheid. Maqqie regelt dat voor jou.

 • Communicatie met Maqqie via een overzichtelijk platform: jij plant jouw medewerkers in en geeft de juiste gegevens, wij verwerken alles.

 • Je bespaart tijd en werk, daardoor heb je meer tijd om te ondernemen.

Dit zijn de voordelen van payroll.

Flexibiliteit voor jou als werkgever

En weet je wat ook heel prettig is? Als je gebruikmaakt van een payrollbedrijf, dan geeft jou dat flexibiliteit bij het aannemen van personeel. Werk je bijvoorbeeld veel met tijdelijke werknemers of heb je veel seizoenswerk? Dan maak je vaak extra administratieve kosten om deze flexmedewerkers in dienst te nemen. Met payrolling heb je daar geen last meer van. Het payrollbedrijf neemt dat namelijk allemaal over van jou.

Kennis van het arbeidsrecht

Het arbeidsrecht zit ingewikkeld in elkaar. Het kost jou veel tijd en energie om dat allemaal uit te zoeken. En hoe weet je zeker of je wel de juiste regels toepast? Een payrollbedrijf heeft die kennis in huis. Maqqie weet alles over het arbeidsrecht, cao’s en sociale premies en arbeidscontracten. Ook van de ingewikkelde contracten voor medewerkers die tijdelijk in dienst zijn. En wij weten wat je moet doen bij een arbeidsconflict. Jij loopt geen enkel risico hiervoor. Jij kunt erop vertrouwen dat wij altijd de juiste regels toepassen. Dus geen zorgen meer voor jou én meer tijd: dat is een dubbelvoordeel.

Voordelen payroll voor werknemer

En payroll heeft ook nog eens voordelen voor werknemers. Payrollbedrijven bieden bijvoorbeeld collectieve verzekeringen aan en pensioenregelingen. Dat is gunstig voor werknemers. Zij krijgen dan betere arbeidsvoorwaarden dan wanneer ze direct bij de werkgever in dienst zijn.

Start vandaag nog met Maqqie

Verlos jezelf van administratie en zet in op de digitale arbeidsmarkt. Wij zorgen voor jouw medewerkers, jij kiest voor maximale vrijheid om te ondernemen. Probeer Maqqie gratis en ontdek hoe jouw personeelsadministratie sneller en beter kan. We regelen kosteloos de overstap indien nodig. Nog vragen? Onze experts staan voor je klaar.