Verloning door Maqqie

Met onze verlonings-dienst regelen wij jouw personeelszaken, waardoor jij je volledig kan focussen op ondernemen. Wij fixen alle administratieve en juridische werkgeverstaken en jij blijft de werkgever die de werknemers aanstuurt.

Start je aanvraag

Direct contact met één van onze accountmanagers? Bel Ralph op  06 59 20 00 11

Payroll: altijd een lagere prijs

Waarom verloning door Maqqie?

Wanneer Maqqie de verloning van je personeel overneemt heeft dat eigenlijk alleen maar voordelen. Jij beperkt werkgeversrisico’s en personeelsverplichtingen, maar krijgt er een stuk flexibiliteit en gemak voor terug.

Zorgen die jou ontnomen worden door verloning zijn;

 • Begeleiding van een ziekteverzuim traject
 • Het afdragen van premies en belastingen
 • Loonbetaling bij arbeidsongeschiktheid

Door ons verlonings-concept kunnen we gebruik maken van het fasensysteem. Wat ervoor zorgt dat je werknemers tot max. 4 jaar flexibel ingezet kunnen worden. Daarnaast zijn we met onze dienstverlening gemiddeld 28% goedkoper dan andere verloning partijen. We werken met een omrekenfactor + een fee voor Maqqie. Deze fee betaal je voor onze verlonings-dienst zoals je die ook bij andere betaalt.

Het verschil tussen onze fee en die van anderen? We vergeleken offertes van 8 concurrenten. En daaruit bleek dat wij gemiddeld 28% goedkoper zijn, en dat bespaart jouw onderneming flink wat geld.

Vraag een offerte aan

Payroll voordelen
Payroll tarief 7 procent

De basis is gratis

Bij Maqqie zijn alle processen rondom flexibele schil volledig geautomatiseerd in onze app. Hierdoor zijn een groot deel van onze tools gratis te gebruiken (denk aan de flexpool en planningstool). Alleen voor onze verlonings-dienst betaal je een kleine fee als vergoeding. Dit gecombineerd met een scherpe factor vanaf 1.575 zorgt ervoor dat je geld bespaart in vergelijking met traditionele verloning partijen.

Vraag hier je offerte aan

Wat is verloning?

Verloning is, simpel gezegd, het proces waarbij je salaris uitbetaalt aan personeel in ruil voor hun inzet binnen je bedrijf. Verloning doelt op het praktische deel van het uitbetalen, maar houdt ook in dat je de juiste beloning bepaalt voor iedere werknemer.

De eisen daarvoor zijn behoorlijk afhankelijk van het individu. Een aantal factoren die kunnen meespelen zijn:arbeidsverleden, woonlocatie en werkervaring in de functie. Ook gelden er in bijna iedere cao weer net andere regels voor de beloning van werknemers.

Het proces van verloning is dus méér dan het overmaken van salaris naar jouw werknemers. Er zijn veel andere zaken waar je aan moet denken: pensioenpremies, verzekeringen, reserveringen, enzovoort.

Niet gek dus dat het verlonen van personeel echt een ‘vak apart’ is. Door regelmatig veranderende wetten en cao’s is het best lastig om te weten of je jouw werknemers goed beloont. 

Meer informatie

Goedkope payroll
Kraskaart

Voordelen Verloning

 • Geen omkijken meer naar personeels- en salarisadministratie
 • Minder werkgeversrisico's
 • Flexibiliteit in personeelsinzet
 • Pensioenen werknemers wordt geregeld

Alles-in-één-app

De Maqqie-app zorgt ervoor dat je vrijer en flexibeler kunt ondernemen dan ooit. Vanaf nu heb je al het regelwerk rondom personeel in één keer geregeld. Kandidaten, contracten, verloning, freelancers, administratie… alles!

En dat alles via je smartphone.

Leer meer

Meer weten over Maqqie

Algemeen contact

Neem contact op

Binnen één werkdag heb je reactie van ons. Toch liever direct contact? Bel Ralph op 06 59 20 00 11

Al meer dan 2000 bedrijven gingen je voor :-)

Hoe werkt verloning? Wat komt erbij kijken?

Het proces van uitbetalen van salarissen, inclusief bijbehorende afdrachten en reserveringen, noemen we verloning. Maar wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? En op welke manieren kan je jouw verloning (goed) regelen? 

Hoe kan je jouw verloning goed regelen?

Jouw verloning goed regelen? Overweeg dan de twee meest gebruikte manieren:

Zelf regelen

Je gaat op zoek naar een salarisadministrateur die binnen jouw bedrijf de zaken regelt. Zo’n medewerker is best handig, want je heb alle nodige kennis over de verloning altijd in huis. Jouw salarisadministrateur kan dan ook dienst doen als aanspreekpunt voor werknemers, bijvoorbeeld bij vragen over de loonstrook.

Nadeel van je eigen salarisadministratie: het zorgt voor extra kosten voor je onderneming. Daarom is een eigen werknemer voor deze taak meestal niet zo rendabel voor kleinere ondernemingen.

Uitbesteden

Je gaat op zoek naar een externe partij die jouw verloning kan regelen. Dat kan bijvoorbeeld met een payroll-partij die jouw gehele salarisadministratie uit handen neemt, inclusief de bijbehorende bedrijfsrisico’s.

‘Payroll’ is simpelweg de Engelse vertaling van ‘loonlijst’. Een payroll-partij neemt dus letterlijk jouw loonlijst over, en zorgt ervoor dat de verloning die daar bij hoort is geregeld. Als ondernemer betaal je daarvoor een fee, waarvoor de payroll-partij het administratiewerk doet.

Wat past bij jouw bedrijf?

Bepalen wat voor jouw onderneming de slimste keuze is? De grootte van je personeelsbestand is vaak een goed startpunt. Als je weinig mensen in dienst hebt, dan is het vaak efficiënter om jouw verloning uit te besteden bij een payroll-partij.

Dat heeft eigenlijk vooral te maken met schaalvoordelen: de payroll-partij heeft alle nodige systemen en kennis al in huis, en hoeft dus in verhouding minder kosten door te berekenen aan jou als klant. Toch betekent dat niet dat payroll voor grote bedrijven niet rendabel is – integendeel.

Zoals we al eerder noemden: verloning is een vak apart. Er gaat veel tijd en kennis zitten in het bijhouden van jouw verloningsproces, en je moet er speciaal mensen voor aannemen. Door het uit te besteden bij een specialistisch bedrijf, weet je áltijd zeker dat het goed geregeld is – ook bij veranderingen in wet of cao.

Hoe werkt verloning via een payroll-partij?

Dan nog even praktisch. Want hoe werkt het dan, verloning via zo’n payroll-partij?

Stel: je hebt besloten dat je jouw verloningsproces wil uitbesteden, en hebt daarvoor een payroll-partij gevonden. Wat gebeurt er dan? We nemen in deze situatie aan deze partij jouw medewerkers op hun loonlijst plaatst.

 1. Je tekent een contract met de payroll-partij voor jullie overeenkomst. Hierin maken jullie onder andere afspraken over de exclusiviteit van jouw medewerkers. Met dit contract garandeer je ook dat je jouw goede personeelsbestand voor je eigen bedrijf kan behouden – wel zo prettig.

 2. Je levert alle relevante gegevens over jouw personeelsbestand aan bij de payroll-partij. Denk daarbij aan ID-bewijzen, huidige contracten, info over het arbeidsverleden van de werknemers, et cetera. De payroll-partij zal precies aangeven wat je allemaal aan moet leveren.

 3. De payroll-partij gaat zorgen dat jouw medewerkers een nieuw arbeidscontract krijgen. Dat contract is de overeenkomst tussen medewerker en payroll-partij, want die is vanaf dan de juridisch werkgever. Dat betekent dus dat medewerkers hun salaris vanaf nu niet meer van jouw bedrijf overgemaakt krijgen, maar direct van het payroll-bedrijf.

 4. Jij hoeft vanaf nu zelf namelijk nog maar één betaling per periode te voldoen: de factuur van de payroll-partij. Dat bedrag is de totaalsom van álle loonkosten van de werknemers, met daarbij opgeteld de vergoeding voor de payroll-partij. Die zorgt dat met het totaalbedrag alle kosten worden gedekt, zoals bijvoorbeeld pensioenpremies en verzekeringen.

 5. En op de werkvloer? Nou, daar verandert in principe niks ;-) In je contract met de payroll-partij wordt afgesproken dat jij zelf verantwoordelijk blijft voor de aansturing op de werkvloer. Hoewel de mensen op papier dus niet meer in dienst zijn bij jouw bedrijf, ben jij nog altijd verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding. Dat staat bekend als het “feitelijk werkgeverschap”.

Interesse, of vrijblijvend meer informatie ontvangen over payroll?

Vraag een offerte aan

Deze bedrijven zijn al goedkoper uit

Veelgestelde vragen

Wat kost verloning per uur?

Maqqie rekent met een factor vanaf 1.575 voor Fase A. Dat betekent dat wanneer een verloning-werknemer een bruto uurloon van €10 verdient, jij als inlener €15,75 per uur aan Maqqie betaalt. Op dat totaalbedrag komt nog een kleine Maqqie fee van 7%.

Hoe werkt het fasensysteem?

De cao voor uitzendkrachten maakt in plaats van de ketenregeling gebruik van een zogenaamde fasenregeling. Hierdoor kunnen wij met ons unieke verlonings-concept meer flexibiliteit aanbieden. De NBBU hanteert fase 1 t/m 4 en de ABU Fase A, B en C. Voor het gemak: ze komen feitelijk op hetzelfde neer :-) Begint een werknemer net met werken, dan start hij of zij in fase A. Deze duurt 52 gewerkte weken. In fase B kunnen er maximaal zes arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd in 3 jaar worden afgesloten. En in fase C krijgt de werknemer een contract voor onbepaalde tijd. Dus kies je voor verloning? Dan heb je 4 jaar extra flexibiliteit.

Verloning: wat zijn de voordelen voor je werknemers?

Wat betekent verloning voor je werknemers? Je wilt natuurlijk wel die topwerkgever zijn of blijven! Een onderdeel van het zijn van een topwerkgever is natuurlijk het op orde hebben van je personeelszaken. Met verloning door Maqqie profiteren jouw werknemers minstens net zoveel als jij als werkgever.

Kies jij voor onze verlonings-dienst dan checken wij of er een cao van toepassing is voor de werknemer(s). Op deze manier zorgen we dat de jouw werknemer krijgt waar hij recht op heeft. Zo houden al jouw werknemers gelijke rechten.