Arbeidsvoorwaardengesprek: hoe vlieg je 'm aan als werkgever?

Door: Nico de Jong
Het arbeidsvoorwaardengesprek voor werkgevers
22 februari 2021
3 minuten lezen

Heb je de juiste kandidaat voor de job gevonden? En ga je met diegene in gesprek over de arbeidsvoorwaarden? Dan is het goed om te bedenken hoe je dit wilt aanvliegen. Het kan namelijk doorslaggevend zijn bij het verzilveren van de ‘match’. Lees hier hoe je ervoor zorgt dat het gesprek soepel verloopt en je die droom kandidaat binnen haalt!

Salaris

Belangrijk tijdens dit gesprek is natuurlijk het salaris. Vaak is dit onderhandelen, tenzij het salaris al op voorhand bepaald en omschreven is. Bepaal voor jezelf een minimaal en maximaal salaris zodat je achteraf geen spijt krijgt van een impulsieve beslissing ;-)

Goed om te weten: voor een kandidaat kunnen salarisonderhandelingen soms als onprettig worden ervaren. Alhoewel je het zeker zakelijk moet aanvliegen, kan je wel proberen het gesprek op een positieve toon te benaderen. Zo stel je de kandidaat op zijn/haar gemak en verlopen de onderhandelingen waarschijnlijk een stuk soepeler!

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris, komen er ook secundaire arbeidsvoorwaarden aan te pas. En die zijn tegenwoordig heel belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten, opleidingsmogelijkheden, 13e maand of een leaseauto. Vraag aan de kandidaat of ze al iets in gedachten hebben zodat je daar mooi op kan inspelen.

Hou daarbij in het achterhoofd dat secundaire arbeidsvoorwaarden een doorslaggevende factor kunnen zijn voor veel kandidaten. Goed om daar dus extra aandacht aan te besteden.

5 musts om jouw vacatures te laten shinen

5 musts om jouw vacatures te laten shinen

We zien allemaal die verschuiving in de maatschappij. Alles wordt zo makkelijk mogelijk gemaakt voor de gebruiker. Je herkent het misschien zelf ook wel. De supermarkt of je werk is echt niet zo ver van je huis, maar ach… die auto heb je ook niet voor niets aangeschaft. Dit geldt ook voor het zoeken van een nieuwe job. Alles moet in een oogopslag duidelijk zijn, niemand heeft zin om extra moeite te doen. Maar hoe doe je dit dan precies? Wat zijn 5 musts om jouw vacature op te laten vallen?

Flexibiliteit en vrijheid

Flexibiliteit en vrijheid is niet meer weg te denken uit de huidige arbeidsmarkt. Zeker gezien het afgelopen jaar waarin thuiswerken voor veel mensen de norm is geworden. Vooral de jongere generaties hechten veel waarde flexibiliteit en vrijheid. En die mensen zijn immers de toekomst. Je kan ze binden door de volgende mogelijkheden aan te bieden:

  • Mogelijkheid tot thuiswerken wanneer het werk dit toelaat
  • Eigen tijd en werkzaamheden indelen
  • Groeimogelijkheden binnen het bedrijf
  • Flexibele werktijden

Maatwerk

Elk arbeidsvoorwaardengesprek is anders. En daarmee is het belangrijk om geen standaard ‘riedeltje’ te volgen. Kijk specifiek naar de functie, met wat voor kandidaat je te maken hebt en wat zou kunnen helpen om diegene te strikken. Een open dialoog is daarom enorm belangrijk. Stel vragen en probeer mee te denken met de wensen van die persoon. Maatwerk en communicatie is key!

Personeel werven

Aangezien je al een arbeidsvoorwaardengesprek hebt, ben je waarschijnlijk al lekker bezig met de zoektocht naar geknipte kandidaten :-)

Wil je toch nog wat tips over hoe je personeel het beste kunt werven? Check onze blog over personeel werven!

Door: Nico de Jong
22 februari 2021
3 minuten lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

Maqqie vs. Van Beest

Afgelopen maandag kwamen de toppers van Maqqie weer in actie om de allerlaatste competitiewedstrijd tegen Van Beest te spelen. Deze keer met een nieuwe aanwinst voor het team, Tim speelde namelijk zijn debuutwedstrijd. Eerdere potten tegen Van Beest lieten uitblijken dat Maqqie de sterkere partij was. De laatste onderlinge ontmoeting eindigde in een 5-0 overwinning voor onze sterren.

Lees verder